5 juni 2015 Bizanos

In de chambres d’hôte, waar ik gisteren was kon je geen warm eten krijgen, dus met madamme in de auto en een lekkere pizza gehaald. Tegen 10 uur plat maar kon niet slapen, steeds kramp in mijn rechter been en een warm hoofd. Dat laatste komt ws dat ik niet ingesmeerd ben geworden met factor 50 want die heb je wel nodig.

Vanmorgen om 8 uur aan het ontbijt. Voor mij iets te laat want ik wil wel eerder weg, maar ja, het zij zo.

Om 1/2 9 werd ik weggebracht met de auto terug op de route HenryIV. Mijn GPS direct aan en jawel hoor, direct een cache gevonden. Blijkt ook een van de weinige te zijn vandaag want de anderen waren verstopt in de bosjes, meestal in de voet van een boom waar nu allemaal brandnetels en struiken groeien. Ik sta er boven op maar met je rugzak elke keer de bosjes in duiken had ik geen zin in. Bij nummer 28 heb ik mijn GPS dan maar ook uit gedaan. Want ik had heel veel missers, maar toch nog 12 gescoord.

Het was weer warm vandaag zonder wind, en dat zou een beetje verkoeling kunnen geven maar helaas, ook de klimmetjes waren erg venijnig dus op een gegeven moment de stokken maar van de rugzak en deze als hulpmiddel gebruiken. Scheelt ongeveer 30% want nu ging het toch makkelijker,

Na 25 kilometer toch nog een rust genomen en kijken op het kaartje dat ik vanmorgen heb meegenomen voor een andere slaapplaats. Blijkt dat ik meer dan 1,5 km te ver heb gelopen dus weer terug, balen balen, want mijn camelbag was leeg en mijn bidon ook dus niets meer te drinken. Bij de afslag richting Idron loop ik nogmaals verkeerd en komt er een grote hond op mij af. Daar heb ik toch al een hekel aan maar gelukkig kwam de bewoner er ook aan, dus dit is mijn kans. 2 Bidons water leeg gedronken, nieuwe in de bidon en toen zij de man dat hij mij wel ff weg wilde brengen naar de andere slaapplaats. Dat moet je mij niet 2 keer zeggen na 28 km. Dus in de auto en de laatste 2,5 km lekker weg gebracht.

Ook hier hebben ze een zwembad dus lekker met mijn brandende voeten in het koude water, heerlijk maar te koud om te zwemmen want ik kookte ook nu weer bijna. Na mijn cooling down en mijn 1e pilsje lekker douchen en kleren wassen. Ook deze madamme is heel vriendelijk en gaf mij tips voor een restaurant in de buurt. Ja, in de buurt ca. 5 km verder, dus weer samen in de auto met haar dochter en met elkaar lekker uit eten geweest. Heel gezellig. Zij spreken geen Engels en ik geen Frans dus continu een woordenboek erbij maar we konden elkaar wel begrijpen. Mooie bijkomstigheid was dat het eten ook heerlijk was en niet duur.

Op het eind is madamme nog aan het praten met de eigenaar en ik hoor wel het woord pelgrim een paar keer vallen en nadat we weg wilden gaan komt hij bij mij met een Santiago Shell, heel leuk.

Nu lekker op mijn kamer en nu vallen mijn ogen bijna dicht. Ik hoop dat ik beter slaap dan vannacht maar dat horen jullie morgen wel.

groet uut Bizanos

hans uut Twente

1 reactie

  • Evelien schreef:

    Wat een avonturen weer Hans! Erg leuk om te lezen! Hopelijk koelt het weer een beetje af voor je..
    Succes en veel plezier verder!

Laat een reactie achter