6 juni 2015 Lourdes

71 jaar geleden was het D-day in Frankrijk, overmorgen is het voor ons D-day, dan starten wij met onze wandeltocht naar SJPdP.

Vanmorgen na het ontbijt richting Pau. Blijkt dat het echte centrum nog ca. 10 km verder is en dat is ver lopen. Wel ben ik vlak bij het station waar ik morgen de trein wil pakken naar Lourdes. Waarom nu niet? In Pau zijn geen bijzondere dingen te zien en alleen slenteren in de stad heb ik geen zin en om geocaches te zoeken moet ik een heel eind buiten de stad zijn. Dus snel overleg met mij zelf en ik zit om 10 uur in de trein richting Lourdes.

In Lourdes waar ik tegen 1/2 11 ben naar een terrasje (la terrasse) en daar een kop koffie gepakt. Ff later komen de Nederlanders er ook aan waaronder Joke en Wilma, Cristiene en Jeanette die allemaal verbaast zijn dat ze mij zien. Ik krijg de vraag. Waar ik overnacht en dat weet ik nog niet, zegt Peter van de groep van Joke dat ik wel bij hem op de kamer kan komen want hij heeft alleen 3 bedden tot z’n beschikking. Even onderhandelen met de prijs in het hotel en nu zit ik in Louis de France.

Gisteren meteen mee geweest naar de Gavernie en daar een behoorlijke bui op de kop gehad. Onweer en veel wind in de bergen. Dat was niet leuk, zekers niet voor alle mensen in de rolstoelen. Gisteravond voetbal gekeken en daarna moest ik mee naar de medewerkers avond. Zelf vond ik dat ik er niets te zoeken had maar tegen 4 dames vel ik zelfs het onderspit. Hier ook Pastoor Harry gesproken en nog het e.e.a. doorgenomen. Wij vertrekken maandagmiddag na de lunch richting Betheran, ca 15 km. Een mooi begin dachten wij zo.

Bij terugkomst in het hotel op ongeveer de normale Lourdestijd nog een klein 1/2 uurtje na liggen kletsen met Peter en toen lekker plat.

Dus een rustige dag, en met veel mensen weer contact gehad.

Groetn uut Lourdes

Hans uut Twente

1 reactie

  • Jeroen schreef:

    Leuk om te lezen pa!
    succes naar Sjpdp!

    we blijven je volgen 🙂

Laat een reactie achter