8 juni 2015 Betharram

Wij slaan 1 dag over. Gisteren is er niet veel gebeurd, eerst de internationale viering en ’s middags de stadswandeling. Dit keer een andere wat ik gewend bent nl. beginnen bij de grot en eindigen bij het kerkhof. Meestal doe ik het andersom, maar deze is veel zwaarder want je moet continu de berg op.

Gisteravond nog ff naar Jean D. om een afzakkertje te nemen en met veel mensen een goede terugreis wensen. Kom ik mev. v/d Belt tegen die mij spontaan geld in de handen geeft voor 1 kaarsje in Santiago. Ff later José Rouweler met haar zus die beide hetzelfde doen. Mag ik nog kiezen ook, 1 kaarsje of 1 pilsje. Een moeilijke keus, denk dat het klein kaarsje wordt en een grand bierre.

Vanmorgen om 1/2 8 de bus uitgezwaaid, Joke, Peter en Wilma en Wim ontzettend bedankt voor jullie gastvrijheid. Jullie hebben er toch maar weer een geweldige bedevaart voor de mensen van gemaakt.

Om 9 uur de afscheidsviering, op het eind werd ik naar voren geroepen door P. Bronnenberg en hij wenste ons namens iedereen een hele goede tocht toe. Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om Harry mijn wandelmaatje een Jacobusschelp te geven, hij had er geen dus was zeer verrast.

Na de lunch van 1/2 12. De vlieglessen uitgezwaaid en toen was het hotel ook leeg. Mijn rugzak stond ook al in de paskruisje dus ik was snel klaar om deze op te doen en afscheid te nemen van het personeel. Om 1 uur ben ik naar het hotel Helgon van Harry gelopen.

Voor de outsiders, Harry Quadvlieg is een priester van 48 jaar die ook graag de wandeling naar Santiago wil doen, hij heeft meerdere parochies in Geleen.

Afspraak was dat we samen de 1ste stempel op zouden halen in Lourdes, langs de grot lopen en dan meteen door lopen op de route. Plannen zijn zo gemakkelijk, wij moesten tot 1/4 voor 2 wachten tot het kantoor openging en zijn dus maar eerst naar de grot en waterkraantjes gegaan en toen nog ’n klein kwartiertje gewacht voor de stempel.

En toen op weg. De weg wisten we want die ging langs de Gave richting Betharram. Een mooie route door het bos. Om 1/2 6 kwamen we aan met gerommel die ons al een 1/2 uur had opgejaagd. We hadden snel gevonden waar we moesten zijn. Een klooster en oude seminarie en bejaardenhuis van kloosterlingen. Ze hebben hier 1 kapelletje waar ’s morgensvroeg 1 mis kan worden gedaan. Zo zie je maar, alles valt vandaag op zijn plaats.

Het regent nu al meer dan 1 uur behoorlijk hard en wij hebben ons gedoucht en internet opgezocht. Ja dat hebben ze hier ook. Maar wij zijn er niet op gekleed om 500 mtr te lopen naar het restaurant. Wat dat nog worden moet vanavond weet ik nog niet, maar de kans bestaat dat wij op een paar koekjes (sultana’s) naar bed moeten.

Ga nu mijn kleren wassen die onder een overkapping hopelijk droog worden en als dat gelukt is horen jullie morgen van mij.

groetn uut Betharram

hans uut Twente.

5 reacties

  • Elly schreef:

    Hoi Hans,
    Fijn dat je ons met je verhalen op de hoogte houdt. Geniet van je wandelingen. Hopelijk is het morgen weer droog!
    Groetjes Elly

  • Lieke schreef:

    Hoi Hans, nu geen caches zoeken maar ga je weer voor het echte werk, lopen en kilometers maken. Geweldig wat je weer doet. Fijne voettocht samen met de pastoor en loop ik hier thuis in gedachten wel met jullie mee!!

  • jos schreef:

    Hans, heel veel succes op je nieuwe tocht. Zal je volgen en kletsen hopelijk snel bij as jevweervterug bent.

    Groeten, jos

  • debby slag schreef:

    Hoi hans en Harry, wat leuk, zit nu in de trein terug naar goor, mijnbedevaart zit er bijna op! , dacht om mijn tijd tevullen laat ik even op henkuuttwente kijken, ben verrast te zien een reisverslag te zien, wat mooi om te lezen. Geweldige tocht om te lopen, wens jullie nog een keertje bon camino en misschien wel tot gauw in klooster roncesvalles ( daar ging je toch heen hans?) Groetjes debby succes 😉

  • Hilde schreef:

    Hallo Hans, we hebben elkaar 8 juni in Lourdes even gesproken na de afscheidsmis. Ik heb de site dus gevonden! Leuk!! Hopelijk gaat het lukken om ook deze keer Santiago te bereiken. Ik hoop het je nog een keer na te doen (vast minder vlot)…. Wandel ze!
    Hartelijke groeten, Hilde Aarts

Laat een reactie achter