9 juni 2015 Arudy

Vanmorgen om 7 uur de wekker, om half 8 waren we samen in de kapel en met z’n 2’en de mis gedaan, het epistel en evangelie heb ik op mijn mobiele telefoon staan en die werd natuurlijk door ons beiden voor gelezen.

Na het ontbijt samen met 2 andere pelgrims die wij gisteravond ook in het hotel hebben gezien, oja dat zou ik ook vertellen hoe dat is gegaan, zijn wij op pad gegaan.

Het hotel van gisteravond was ca. 500 mtr. van de priorij vandaan, lopend in de regen die nog gestaag naar beneden kwam zijn wij op zoek gegaan en hebben het hotel gevonden, hoezo oudbollig, maar dat kun je in deze streek verwachten. Mij hebben voor het menu du jour gekozen en dat was best goed, een heerlijke soep, een pastijtje en een heerlijk stuk zalm en yoghurt na. Onze buikjes waren weer gevuld en konden rustig de nacht in.

Om 9 uur zijn we dus weggelopen. Eerst langs de kerk van Betharan en toen langs het prachtige 400 jaar oude kruisweg, wat een werk moet dat zijn geweest om deze te maken, namelijk staat deze op een berg die behoorlijk stijl omhoog gaat, ca. 1 km. Dus direct een kuitenbijter.

De weg vervolgde door een heel smal pad waar veel struiken en bloemen langs groeien, ook brandnetels en doornenstruiken, maar ook deze hebben we gedaan, het is de hele dag klimmen en dalen geweest al was het klimmen veel meer dan het dalen en ook steiler.

Vandaag kunnen we 30,5 km bij schrijven want ook het stukje wat we gisteren niet meer hebben gedaan hebben we nu gehad.

We zijn nu in een Alberque van een priester, hebben samen gekookt en samen heerlijk gegeten, afwassen en nu een internet plaatje opzoeken want hier is dus niets. In het hotel tegenover de kerk hebben ze WiFi aanstaan zonder beveiliging dus daar maak ik nu gebruik van.

Morgen naar Oleran St. Marie, ca. 25 km met meer dalingen dan stenigingen, mijn spieren beginnen los te komen, moet ik wel maar het kost veel kracht, die 30 klappen er wel in zekers wanneer je ze thuis ook nog niet hebt gelopen en nu hier in de bergen wel.

Gaan zo plat krijgen de spieren echt rust, heb nu al een droge mond van al het knoflook die in het eten zat, 4 bolletjes dus het is maar goed dat jullie dat niet kunnen ruiken want zelf heb ik het idee dat ik op 10 mtr de Franse keuken eer aan doe.

groetn ook van Harry uut Arudy

Hans uut Twente

1 reactie

  • Diana schreef:

    Goedemorgen Peregrino,

    Zo, dat was wel een pittige tocht als ik dat goed lees.
    Heb wel veel gelopen laatste tijd, maar die bergen!!!!! Ik kijk al uit naar de klim op de alto del Perdon op weg naar Puenta de la Reina.
    Hebben jullie hele dag in regen gelopen?
    Buon Camino
    Diana

Laat een reactie achter