12 juni 2015 Saint Just Ibarre. 25,6 km

Vanmorgen tegen 9 uur uit Mauleon weg gegaan. Eerst een karig ontbijtje gehad in ’n barretje en toen op weg, eerst langs het Buro du Tourisme om de goede weg te vragen. Hier adviseerden ze ons om niet langs de route te lopen maar over de grote weg, de bergpaadjes zouden wel erg glad zijn na de zware regenbuien van gisteren. Tot het plaatje Garidein hebben we dat ook gedaan maar toen de bossen toch in, en het viel best mee. We hebben wel erger gezien deze week.

Tijdens deze bergwandeling kwamen we op een heel mooi vlak stuk, Harry wilde graag de mis opdragen vandaag omdat het een bijzondere dag is nl. het hoogfeest van het Heilig Hart.

Op de rugzak samen de viering gedaan. Gelukkig heb op mijn mobiel het epistel en evangelie staan en dat maakt alles toch compleet. Bijzonder om in de bergen met z’n 2’en de mis te vieren.

In Ordiarp aangekomen na ca. 7 km. Dachten we wel te gaan lunchen, niet dus, geen brood meer in de bar. Hebben we onze biscuitjes maar buiten opgegeten met een glas cola erbij.

Ook hier adviseerden ze ons om de grote weg te pakken maar er zou vandaag geen regen komen dus toch door de berg. We moesten klimmen van 200 mtr naar 580 mtr op ca 4 km afstand, langs de bergwand met hele mooie uitzichten maar behoorlijk pittig.

Stel je voor, je hebt een wandelpad, op dat wandelpad liggen allemaal grote en kleine stenen die omringt zijn door zand. Dat zand is nu modder door de regen en je ziet de stroompjes water langs lopen, je springt van steen naar steen en soms spring je mis met je schoenen in de drek, ook ga je nog ca. 2 mtr per 15 mtr. omhoog.

In Saint Just Ibarre aangekomen hebben we de cite snel gevonden. Een boerderij met op de bovenste verdieping ons vertrek. Een hele goede douche en nu lekker buiten internetten. Om 1/2 8 krijgen we eten en morgenvroeg ontbijt met extra brood om in SJPdP te komen, zondag een rustdag.

Krijg van Harry nog een schop onder de kont omdat ik een verkeerde leeftijd heb genoemd, hij is nl 2 jaar jonger, nl. 46 jaar jong.

Dat is dus nu weer recht gezet, sorry voor het foutjes.

We hebben nu 152 km afgelegd. Morgen komt er nog ca. 25 bij maar dat kan ook nog een pittig dagje worden. Zelf denk ik dat deze route zwaarder is dan de route de France waar we volgende week op zullen gaan lopen.

Oja, de 1e blaren hebben zich laten zien, door de regen en natte velden zijn onze schoenen behoorlijk nat geworden en drogen niet goed. Hierdoor worden onze sokken weer nat en met lopen geeft dat blaren. Ik heb er een naast de hak en Harry heeft er 1 net onder de hak, ook onze tenen zijn gevoelig, maar niet stuk.

groetn uut Saint Just Ibarra

hans uut Twente

 

6 reacties

  • Cynthia schreef:

    hoi pap!

    Leuk om je verhalen weer te lezen!
    Let goed op jezelf!
    Liefs Mem

  • theo van ewijk schreef:

    hallo Hans,dankjewel voor je kleurrijke kaart van Lourdes.
    Zo bemoedigd aan de wandeltocht met een vrienden priester
    Heb veel blije en fijne gesprekken en onverwachte mooie ontmoetingen.
    good gaon!.
    Theo.

  • Elly schreef:

    Hoi Hans,
    Jullie hebben de weergoden helaas niet mee op deze wandeltocht. Dapper hoor om toch voor de moeilijke routes te kiezen ;-). Wel jammer dat je nu al blaren krijgt. Hopelijk heb je daar niet te veel last van. We blijven je volgen hoor!
    Groetjes Elly

  • Joke Hoekman schreef:

    Jammer dat jullie geen pedicure bij je hebben!!!!
    Maar ik denk wel blarenpleisters.
    Good luck.
    En zorg goed voor jezelf en ook voor pastoor Harry.

  • Wil Koperdraat schreef:

    Jullie zijn al aardig op stoom gekomen, geloof ik. (letterlijk en/of figuurlijk?)
    Hoe gaat dat zo’n mis in de vrije natuur? Consecratie, communie, richting en benodigdheden e.d. (preek en collecte)
    Het ga jullie goed! Veel zingen!

  • Fons Lucas schreef:

    Ha die Hans,

    Leuk om jouw verhalen weer te lezen!
    Het lijkt er op dat je “de lat” steeds hoger legt.
    Met jullie instelling is gelukkig niks “Mis” … daar geloof ik “Heilig” in.
    Maar doe je wel voorzichtig? Fijne wandeling verder samen!

    Hartelijke groeten Fons Lucas

Laat een reactie achter