14 juni 2015 St.Jean Pied de Port rustdag

Hallo allemaal, een beetje vreemd toetsenbord maar nu moeten jullie de foutjes maar voor lief nemen.

Gisteren zijn we uit St. Just Ibarra vertrokken om de laatste km naar SJPDP te lopen, op papier 20,6 km maar op de GPS 26,7 km, ook de hoogte klopte niet, dachten we op 511 mtr het hoogst punt te hebben bereikt en weer zouden dalen zijn we eerst naar 568 mtr geklommen om vervolgens te dalen tot ca 435 mtr om dan weer te stijgen tot 540 mtr.  Moet je je wel voorstellen dat dit geen gewone wegen wijn maar modder paadjes met veel stenen,

Gisteravond dus aangekomen in SJPDP en weer een warm welkom bij Beilari, vorig jaar ook hier geslapen en de eigenaar kende me weer meteen, hij heeft het zelfde bed voor 2 nachten gereserveerd en Harry slaapt ook op de zelfde 3 persoons kamer in het benedenbed, boven ons slaapt 1 fietser uit Doetichem en vanavond hoe toevallig een Limburger Jan van Slouw die ook een website bij houdt en die ik ook aan het volgen ben hoe het gaat met het wandelen, we kennen elkaar alleen van de site.

Vanmorgen tot 1/2 8 lekker gelegen en na het ontbijt  naar de kerk, er is een mis in het Baskisch en dat beheerd Harry niet dus dat wordt niet mee cylebreren, wel een bischoppelijke viering want hij blijt hier een paar dagen op bezoek te zijn, toch wel bijzonder z’n mis, helemaal in het dialect behalve de preek die was in het Frans maar daar versta ik ook niets van laat staan begrijpen.

Verder vandaag een beetje slenteren door het dorpje, veel, heel veel toeristen hier maar dat komt ook dat het zondag is natuurlijk, de helft van de winkels zijn open en die moeten het echt ook van de toeristen hebben, ook ik heb hun gespekt door 2 nieuwe T shirts te kopen, kan ik goed gebruiken in Roncesvalles.

Het is weer begonnen met regenen vanmiddag en de voorspellingen zijn voor morgen ook niet best, er wordt storm voorspelt op het hoogste punt maar ze weten niet hoelaat, een alternatief is lopen over de grote weg maar daar hebben we beiden geen zin in, al die auto’s die langs je racen hoeft niet.  dus ik denk dat we morgen toch door de pas gaan en we zien wel of we worden weggeblazen. Maar jullie kennen ons dus als het hier een echt negatief advies wordt gaan we over de weg en niet door de pas, vorig jaar zijn er door de weersomstandigheden hier 6 doden gevallen en er wordt nu nog steeds een chinese vrouw vermist, zij is 2 weken geleden ook op pad gegaan.

Zo, jullie hebben weer een klein stukje te lezen, onze glibber partij in Frankrijk is bijna ten einde, na morgen veranderd er weer veel, meer mensen onderweg, de bospaadjes worden geplaveide wegen en de aanduidingen worden grote gele pijlen, wel blijven we door bossen lopen en grindwegen maar dat zijn de fijne dingen op de camino, morgenavond in Roncesvalles waar ik weer bekenden ontmoet, heb ik ook zin in, woensdag a.s. komt Diana ons vergezellen in Pamplona (Diana alvast een goede reis en tot woensdag) en hopelijk breng je mooi wandelweer mee.

Wat is mooi wandelweer, droog en een temperatuur van ca 22 gr.  ik zweet mij ongans hier met die bergen en hoogtes en drink weer heel veel water en cola goed voor de suiker, trouwens ik voel mij beter dan vorig jaar na die grote inspanningen, dus mijn suiker zal wel goed zijn, in Pamplona zal ik ’t laten prikken

allemaal de groetn uut SJPDP

Hans uut Twente

4 reacties

  • Lieke schreef:

    Hallo wandelaars, respect voor jullie twee zoals jullie regen, modderpaden en gladde wegen trotseren. Jammer dat het weer een beetje tegen zit maar weet zeker dat jullie ondanks dat volop genieten en het zonnetje binnenin jullie schijnt!

  • Marga schreef:

    Hallo Hans en Harry,
    Wel een beetje vreemd zeker om maar met z’n tweeën de mis te doen,( geen collecte ha ha ).
    Leuk om jullie avonturen te volgen,wel jammer dat de weergoden niet meewerken maar naar regen komt zonneschijn zoals je weet.
    Blijf dapper doorstappen en ik blijf jullie volgen.
    Groeten uit het zonnige mooie Gelderland ,

  • Henk en A da schreef:

    Voor morgen:bienvenidos en España
    Hier op de ruta del Norte veel pelgrims gezien.
    Voor beiden:buen camino en we blijven jullie volgen.. Doe aub voorzichtig. Groetjes van de vakantiegangers.

  • José uut stokkum schreef:

    Ga geen risico’s nemen. Blijf genieten.

Laat een reactie achter