15 juni 2015 Roncesvalles. 26 km

15 juni 2015 Roncesvalles 26 km

This is the day, wij gaan er weer over, om 1/2 8 na een stevig ontbijt en afscheid genomen van Joshuxa lekker vroeg onderweg.
In het begin dat wil zeggen de 1e km gaat het nog wel maar dan blijf je stijgen tot 900 mtr, je komt van 163 dus dat is wel stevig. Op 900 mtr ligt Orisone, een herberg die 8 km op de route ligt, hier blijven heel veel mensen slapen omdat de berg te hoog en te lang is. Wij drinken hier een colaatje en gaan weer verder. Wij zijn Jan van Sloun nog ff tegen gekomen maar wij beginnen weer als hij gaát rusten, en rusten moet je regelmatig doen, om de 250 mt moet ik stoppen, even op adem komen en dan weer verder, Harry loopt dan ook steeds verder uit en op een gegeven moment zie ik hem niet meer, we hebben heel veel geluk met het weer, het is droog en de bewolking hangt niet zo hoog dus we hebben mooie vergezichten, er lopen heel veel schapen over de berg, paarden en koeien zien we ook maar niet zo veel als schapen, aangekomen op de grens van Frankrijk en Spanje bij de fontein Roland rusten Isabelle en ik wel, we eten ons broodje op en na 20 min. Weer verder met nieuwe energie. We lopen Navarra binnen de 1e provincie die we in Spanje aandoen, nogsteeds lopen we omhoog tot ca 1450 mtr en dan wordt de lange daling met af en toe weer een klimmetje er in ingezet.
We lopen langs de berg Lepoeder en hier is een splitsing, je kunt door het bos wat stijl en nat is en je kunt afslaan en een klein weggetje nemen, beide brengt ons naar het klooster.
Harry kiest voor het bos en ik nu voor de andere weg, deze heb ik nog niet gelopen en het bos al 2 keer. De weg daalt langzaam en gaat over op keien, deze hebben ik al zoveel gehad dus die pak ik gewoon mee. Bij het klooster aan gekomen is Harry ook net binnen en we melden ons bij de receptie, gaat allemaal heel snel maar de man die in de balie zit (de kist) luistert niet dat wij bij elkaar horen en dat ik eigenlijk een collega van hem ben die over 12 dagen hem kom aflossen, hij geeft ons aparte slaapplaatsen en nu zitten we in 2 verschillende cabine’s, op zich niet zo erg maar wel jammer.
Lekker gedoucht, en alle kleren die ik bij mij heb op de broek na en een pole shirt in de was gedaan, deze kunnen we om 6 uur weer ophalen en dan is het lekker schoon, kunnen we er weer een paar dagen tegen, want het zweten gaat gewoon door, elke dag heb ik mijn overhemd helemaal nat, mijn sokken zijn aan een was beurt toe en mijn onderbroek is ook nat van zweet.
Ik heb dus nu zoveel aan dat ik net niet in de blote kont zit en vanavond lekker weer schone kleren.
Om 7 uur gaan we naar Posada het restaurant waar we kunnen eten en om 8 uur naar de kerk, Harry kan dan ws wel mee celebreren wat hij graag wil.
Om 6 uur nog een rondleiding door het klooster en dat lijkt mij ook wel leuk.
ik heb net de reacties gelezen van de enkele volgens, heel leuk dat jullie reageren dat doet de mens goed.

Om enkele dingen duidelijk te maken: wanneer wij een H. mis buiten hebben, hebben we zo weinig kosten dat er geen collecte wordt gehouden. Daar bij komt ook nog dat wanneer ik de enige aanwezige ben, moet ik voor me zelf het mandje wat weer veel gewicht is voor houden. Ook een reden voor geen collecte is dat de priester dan weet wat ik geef, en dat willen jullie ook niet weten..

Groetn uut Roncesvalles
Hans uut Twente

1 reactie

  • Jeroen schreef:

    Hoi pap,

    leuke verhalen weer!
    het gaat hard met de kilometers! maar pas wel goed op jezelf!

    geniet er van wat je doet!

    groetjes Jeroen

Laat een reactie achter