16 juni 2015 Larrasoana 29 km

Vanmorgen nog in een diepe slaap. Je schrikt wakker van al het gerommel in de buurt van plastic zakjes. Om 6 uur zijn de lichten al aan gegaan maar daar heb ik niets van gemerkt. Ik lag bovenin een stapelbed, plaats 142, en was toch bang om uit bed te vallen omdat ik nogal een draaikont ben in bed. Maar de nacht is overleeft en tegen 1/2 7 heb ik zelf Harry wakker moeten maken want die sliep zelfs nog.

Na een ontbijtje van 1 kopje koffie en een helft van de helft overgehouden stokbrood van gisteren zijn we op pad gegaan. Toch wel weer fijn om door te lopen want ik heb hier niets te zoeken. Werd mij ook duidelijk gemaakt door een van de dames uit Nederland die hier aan het hospitaliseren zijn. Ik heb nl gevraagd of ik nog enkele dingen die ik onderweg niet nodig heb, maar wel volgende week wanneer ik aan het hospitaliseren ben kan achterlaten. Maar zij reageerde heel bits en zij dat ze daar niet aan kon beginnen omdat er ook geen ruimte voor was. Grote flauwekul want ik weet genoeg plekken waar een klein zakje kan liggen. Maar ze meende het echt dus draag ik alles weer bij mij in de rugzak. Ik hoop dat de sfeer voor deze periode niet zo is zoals die vrouw reageerde naar mij.

Gisteravond wezen eten in La Posada, eerst hebben we een rondleiding gehad door het klooster, was best interessant. 7 uur aan tafel en om 8 uur in de kerk. Harry is meteen naar de sacristie gegaan en kon mee concelebreren, hij deed in het Frans 1 van de gebeden tussen het epistel en evangelie.

Vanmorgen toen we ons neus buiten de deur staken zagen we het al. Het wordt een regendag. En dat klopte ook, de hele dag met de regenbroek, regenjas en regencape omgelopen. Het gevolg is dat je buitenkant nat is van de regen en de binnenkant nat is van het transpireren, we hebben 2 x een stop gemaakt en de laatste stop was het bijna droog. Mijn cape was al bijna drooggewaaid en nu mijn jasje nog, dat is bijna gelukt en die hangt nu buiten in de wind. Het sputterde nog heeeel licht dus ik denk dat alles wel droog wordt, niet mijn andere kleren, wanneer ik die ga wassen en op delen ga hangen zal dat niet lukken en moet ik ze morgen nat mee nemen en daar heb ik geen zin in.

Morgen lopen we naar Pamplona, als alles goed is komt Diana morgen ook hier en loopt een paar dagen met ons mee.  Ik denk dat Catharina uit Zweden ook weer met ons mee loopt want dat klikt goed. Een leuke vrouw van ca 50 (hebben we niet gevraagd maar ze heeft kinderen van 28), we liggen ook vlak bij elkaar en hebben wel lol.

Wij ontmoeten veel mensen onderweg. Amerikanen, Brazilianen, Duitsers, Italianen, Spanjaarden en ga maar zo door, je praat ff en gaat door. De mooiste momenten zijn tijdens het eten wanneer je zoals gisteravond om een ronde tafel zit met 12 personen, krijg je leuke gesprekjes in alle talen.

Jullie merken het wel, het is weer een echte camino, maar toch heb ik geen zin om deze helemaal af te maken naar Santiago. Ik heb ook wel zin om volgende week te gaan hospitaliseren in Roncesvalles en dan weer naar huis. Het is toch anders nu ik hier loop, mijn drijfveer is niet zo sterk als voor 5 jaar geleden toen zou ik en moest ik er naar toe, en nu is het leuk om te wandelen met Harry en andere pelgrims.

Vanavond zien we wel weer waar we eten, ws in de enigste restaurant hier in dorp, we zien wel.

horen jullie morgen

Groetn uut Larrasoana

Hans uut Twente

3 reacties

  • Diana schreef:

    Goedenavond Hans,

    Wat ongelooflijk onaardig van die Hospitalera, klinkt niet als een vriendelijke en hulpvaardig mens.
    Ik heb ook een zak met spullen voor Roncesvalles, die ik komende week onderweg niet nodig heb.
    Op het busstation zijn lockers en ik ben van plan die tas daar t’s stallen, kennen we jouw spulletjes toch ook stallen? Busstation is dichtbij centrum Pamplona. Tot morgen

  • José schreef:

    Hoi Hans,

    “Even” je verhalen van de afgelopen tijd gelezen. Mooi om te lezen.
    Nog veel wandelplezier.

    groet’n uut Nijverdal

  • Hucintha Claessens schreef:

    Hallo Hans. Voor jou ben ik een onbekende maar ik ken pastoor Quaedvlieg. Ik hoorde vanmorgen dat er een weblog over de tocht naar Santiago is, zodoende ben ik op jou weblog gekomen. Ik weet niet of pastoor er zelf ook een bij houdt maar het is leuk te lezen hoe de reis verloopt. Groeten aan pastoor en een veilige en inspirerende reis.
    groetjes uit Geleen

Laat een reactie achter