17 juni 2015 Pamplona 16 km

Wat een gesnurk vannacht, onvoorstelbaar. 2 Spanjaarden tegen elkaar, wie gewonnen heeft weet ik niet maar ik ben wel blij dat het fietsers zijn en wij deze 2 niet weer tegenkomen.

Het onderkomen in Larrosoane was minimaal, maar goed. De douches waren warm en onze kleren konden we toch droog krijgen door middel van een elektrische blaas kachel.

Om 1/2 8 zijn we nuchter weggelopen, na 4 km pas een mogelijkheid om te ontbijten. Niet dat dat mijn voorkeur heeft maar het kon niet anders, een stevig ontbijt is de beste benzine voor een mens en zeker voor mij. Harry heeft heel veel last van zijn achillespees in de linkerbeen. Vanmorgen al gemasseerd en bij de bar nog een keer, in Pamplona is hij direct naar een Farmacie gegaan en daar hebben ze hem geholpen met eerst en 1/2 uur in warm water en daarna in koud water en een 1/2 uur echte rust. Na de middag heeft hij nieuwe schoenen gekocht en hopelijk gaat het morgen beter, we gaan ons aanpassen wat afstanden betreft dus we zien wel waar we allemaal naar toegaan.

Pamplona is een behoorlijke grote stad, toch kom je hier weer bekende medepelgrims tegen, onze Jan was er weer en verder veel bekende gezichten. Diana mijn mede Hospitaleros voor Roncesvalles is ook aan gekomen in Pamplona en loopt tot volgende week met ons mee. Heel leuk, ze liep ons tegemoet op de Camino en heeft een hele mooie hostel voor ons geregeld, in het centrum en vlak bij de weg waar de stieren altijd door de straten rennen. Gelukkig is dat pas vanaf 6 juli tot 14 juli, alleen 10 juli zouden we daar last van kunnen hebben want dan zijn we ook weer hier.

Vanmiddag lekker door de stad gebanjerd. Harry heeft gerust en wij gaan zo meteen ergens proberen goedkoop te eten, wat weten we nog niet maar het zijn wel culinaire meesters hier.

groetn uut Pamplona

Hans uut Twente

Leave a Comment