18 juni 2015 Puente la Reina 26 km

Gistermiddag lekker in Pamplona rond gekeken. We hebben de kathedraal bezocht en heerlijk tapas gegeten in het centrum. Om 1/2 8 naar de kerk in het centrum, ik versta er niets van want alles is in het Spaans. Na de mis een pelgrimsmenu en dat was best heerlijk.

Om 1/2 10 al naar je slaapplaats en pas om 1/2 7 weer wakker worden, hoe heerlijk wil je het hebben.

Wij hebben de mogelijkheid hier om spulletjes achter te laten want volgende week komen Diana en ik hier weer terug. Zelfs Harry laat wat spulletjes achter hier en dat scheelt toch wel weer met wandelen.

Het ontbijt was prima, koffie met een paar broodjes en uiteraard alleen maar jam, ik denk maar zo ik trim het er wel weer vanaf. Ben trouwens wel benieuwd of er al kilootjes af zijn en hoe mijn suiker is.

Om 8 uur begonnen met de wandeling uit de stad, duurt bijna anderhalf uur en dan beginnen we aan de klim naar alto de Perón. Het hoogste punt is maar 760 mtr, maar met geweldige uitzichten zowel links als rechts op de berg, we staan echt boven op de kam.  Hier staan ook die grote metalen beelden wat nátuurlijk veel bekijks heeft. Maar het waait ontzettend hard nu, mijn windjack krijg ik bijna niet aan zo hard waait het, maar aan de andere kant van de berg doe ik de jas alweer uit want nu is de wind weg en het is te warm, ook begin ik weer te zweten en dan is ’n jasje niet fijn.

Onderweg nog weer ff gestopt voor onze cola en een brocodilos Gamon en cheeso, en tegen 3 uur al in onze herberg. Deze ligt achter het mooie oude centrum over de mooie oude brug maar wat ik niet meer wist dat we 350 mtr weer de berg steil op moesten en dat viel tegen.

Het is een mooie hostel, een paar jaar oud en we kunnen hier ook eten vanavond.

De was is weer klaar en wordt heel snel droog door de wind. Ook alweer enkele Nederlanders gesproken o.a. Jan van Slouw die uit Namen is gewandeld en die wij nu regelmatig zien. Ook een fietser Henk die eerst naar Rome is gefiets en nu onderweg is van Rome naar Santiago. Hij heeft 3 maanden vrij en gebruikt dan deze tijd om iets van Europa te zien.

Morgen gaan we naar Estelle of nog iets verder, ligt aan de spieren van Harry. Hij heeft vandaag gelukkig niet zoveel last gehad maar we moeten het wel in de gaten houden dat de afstanden niet te groot worden.

groetn uut Puenta la Reina

Hans uut Twente

2 reacties

 • debby schreef:

  hallo Hans en Harry,
  wat leuk om jullie verhaal te volgen.. wat herkenbaar de tocht van Lourdes naar SJPDP, jullie hadden regen, wij HEEL warm weer, zware tocht dan, weinig eten onderweg, maar ozo mooie natuur, wat bijzonder om met z’n 2e een mis te vieren!! geweldig!! nu volg ik nieuwsgierig de weg die jullie nu ondernemen, over een mnd zal ik daar samen met mijn zus voetstappen neer zetten!!!
  Wens Harry sterkte met zijn blessure!! gaat vast goed komen op zijn nieuwe schoenen..!;)
  wens jullie nog een goede weg toe, hoop voor jullie dat het droog blijft…(het kruisje wat ik jullie op het laatst nog gaf, was nog niet gewijd, nu ondertussen wel…Haha) dus houd de moed erin en wens jullie alle goeds!! Debby
  heinig an en groeten uut Goor

 • Jeroen schreef:

  Hoi pa!
  Leuk weer te lezen je verhalen!

  Geniet er nog even van.
  Tis hier nu beetje regenachtig…
  De zomer komt er nog niet echt door… Maar dat komt ook wel weer goed.

  Groetjes jeroen

Leave a Comment