21 juni 2015 Los Arcos 23 km

Na een heerlijke rustdag in Estella vanmorgen heel vroeg opgestaan 6 uur. Om 1/2 7 al op pad want naast ons zou een bakkerij open zijn, zou dus dat was niet zo. We zijn toch gaan wandelen want wat moet je en na 2 km komen we bij een benzine station die open is en brood en koffie heeft.

Na dit heerlijk ontbijt opweg naar Los Arcos ook weer een klein plaatsje maar met voldoende slaapplaatsen. Onderweg door schitterden Rogge velden gelopen, op een 3 mtr breed grindpad en dat is de hele weg ook zo gebleven.

na 4 km komen we bij Irache, hier kun je wijn uit de muur halen en water, maar net als in 2010 zijn we weer te vroeg, de kraan is nog afgesloten pas om 8 uur geeft deze wijn, niet dat we wat willen hebben maar toch 1 klein slokje had gekund.

De warmte begint toch te komen en tegen 10 uur nemen we een lange pauze in de schaduw, een boccodilio chees en Gamon delen we met z’n 3en en 1 lekker koel colaatje doet de rest.

We lopen Los Arcos binnen en zoeken de Belgische herberg, 70 plaatsen en alle dagen vol, we zijn niet alleen op de camino, we krijgen van de belgische mevrouw een kamer van 4 personen, zij runt deze herberg op dit moment helemaal alleen, 3 weken lang want haar broer is ziek geworden en thuis gebleven, heel knap dat ze dat doet want morgen moet ze alleen alles ook schoonmaken.

De douche is heerlijk, ik ben als eerste en net wanneer ik wil beginnen met mijn was komt Harry met zijn was en of ik die ook wil doen want en kan hij douchen, dat heeft Diana ook gehoord dus ik was er wat af, geloof het of niet maar het is zo warm dat na 1 uur de was al droog is.

is natuurlijk mooi mee genomen, maar morgen ga ik niet als 1e douchen zodat ik mijn was bij een ander kan gooien, laat ik Harry wassen.

We lachen er best wel wat af met elkaar, Harry heeft het zwaar met zijn achillespees en moet een hakverhoger in zijn schoen hebben van de dokter, hij heeft een spons gekocht, die door midden geknipt en schuin gemaakt en die in de hak gezet, ik heb tegen hem gezegd dat hij beter 2 maandverbandjes had kunnen kopen en die in de schoenen had kunnen doen. Dat is dus de sfeer tussen ons, dikke pret, stel je het voor, overigens plaagt hij ons ook dus het is wederzijds.

morgen naar Logrono 28 km dus weer een heel eind, ik weet niet wat het morgen wordt maar ik hoop dat het niet warmer wordt.

ik zit hier op een terras dit verhaal te schrijven, komt een zuid Koreaan  binnen die erg moe is, we maken een opmerking van het land van Guus Hiddink en ze springt op, zuigt heel hard en maakt een vreugde dansje, lacht weer en is ineens weer bijna fit.

groetn uut Los Arcos

Hans uut Twente

 

Laat een reactie achter