2 juli 2015 – Roncesvalles

Het wordt weer tijd voor een verhaaltje, de dagen hier gaan gewoon door. Eigenlijk zijn de dagen wel een beetje hetzelfde maar wel anders. Komt door de verschillende mensen die de camino lopen.

Dinsdag was het heel rustig, de 3e verdieping hoefde zelfs niet open daarin tegen was het op woensdag ontzettend druk. De kelder zat helemaal vol 48 plaatsen. Dus het campermement moest open. Aangezien ik daar al een paar keer ben geweest en de weg daar weet ben ik daar begonnen alles klaar te maken. Uiteindelijk hebben we 6 cabine’s van 8 personen open gedaan. De 1e was voor mij dus ik sliep helemaal alleen in een 8 persoonschalet.

Woensdag avond een invasie van nonnetjes uit Amerika. 7 stuks sliepen hier en 3 nonnetjes waren nog niet binnen, die waren ze onderweg kwijt geraakt. Een gekakel van heb ik jouw daar. Tegen 10 uur hebben we ze naar boven gestuurd. Toen moesten ze eerst nog bepalen wie waar sliep en dat ging natuurlijk met veel gepraat. Tegen 1/2 11 hadden we ze stil.

De taken zijn nu behoorlijk verdeeld. Pauline zit heel graag achter de inschrijftafel, Resie doet vaak de stempels en staat bij de deur mensen te ontvangen. Piet staat ook graag bij de deur en brengt de fietsen naar de schuur. Ben en Anita zitten in de kelder bij de wasmachines en Janine is daar tot 5 uur ook vaak te vinden. Diana en ik zijn ook overal inzetbaar. Alhoewel de inschrijftafel niet mijn voorkeur is. Dat ligt ook aan de talen die je daar moet spreken en mijn Spaans is nada.

Het is ook onvoorstelbaar hoeveel kleren de mensen bewust en onbewust achter laten. Wanneer we ’s morgens de bedden afstofferen vinden we van alles. Van de week een e-reader maar die werd weer snel opgehaald. Wij hebben hier 1 tafel waar alles wordt opgelegd en daar kunnen de pelgrims dan uitzoeken en gratis mee nemen. Ook krijgen we vaak de vraag of ze de spullen naar huis kunnen opsturen. Maar helaas, dat kan hier niet, maar wel in Pamplona. 1 Amerikaanse wilde heel veel kleren weer terug sturen naar huis, maar volgens ons kon ze het beter hier laten liggen en zo meteen wanneer ze weer thuis is nieuwe dingen kopen, is ze voordeliger uit.

Janine maakt elke avond tegen 6 uur een hapje klaar, vaak is het een grote schaal met fruit wat wij in overvloed krijgen. Vanavond heeft ze tomatensoep gemaakt, stokbrood erbij en zo heb je een heerlijke maaltijd.

Op dit moment hangt hier een hele dichte mist, we kunnen nog geen 10 mtr ver kijken. Het begon al tegen 3 uur vanmiddag en de temperatuur zakte dan ook enorm. Nu is het nog maar 16 gr en morgen wordt het weer 34 gr.

Het eten lonkt dus de,

groetn uut Roncesvalles

Hans uut Twente

 

Laat een reactie achter