10 juli 2015 Roncesvalles

Vandaag de laatste dag, vanmiddag vertrekken we met het vliegtuig terug naar Nederland. We hebben een inspannende 14 dagen gehad, hebben meer dan 3000 pelgrims welkom geheten en afscheid van genomen, bijzondere mensen ontmoet maar ook doodgewone mensen die alleen maar met zich zelf bezig zijn de camino te lopen.

onvoorstelbaar wat de mensen allemaal achter laten in de Alberque, bewust en onbewust, gisteren vonden we een tas van een Amerikaan waar alles in zat, zijn paspoorten ( man en vrouw) credit kaarten en veel contante dollars, ook een andere portemonnee van een Spanjaard die onder een kussen lag. Een Bulgaar die een spiksplinter nieuwe tent voor 2 personen achter laat omdat het in de herbergen veel gezelliger is dan op een camping, compleet met kooktalenten en pannetjes, de tent is gisteren mee genomen door een jong stel uit nederland die een veel zwaardere tent bij zich hadden, raar want ze kwamen met een ezel die alles droeg. Gisteren waren er 2 ezels op vier poten, ze staan in de wei bij de oude herberg maar er was ’n klein probleem, de ene ezel was gecastreerd en mocht niet bij de andere hengst in de wei, dus dat was oplossing zoeken, de laatste gekomende mocht op het weitje naast de herberg staan en die balkte al heel vroeg, toch een aparte wekker.

De Amerikaan kwam met een taxi op z’n tas op te halen, maar helaas, we hadden de tas al aan de guradila civiel gegeven in Burguette waar hij dus naar toe moest, op onze opmerking van hoe vergeet iemand met z’n opleiding nu die belangrijke tas lachte hij schaapachtig. Vergeet onze Alberque zeker niet. De portemonnee van de Spanjaard hebben we niets meer van gehoord deze ligt ook bij de Guradile Civiel in Burguette.

vanmorgen tijdens het schoonmaken weer 1 portemonnee met inhoud van een Amerikaan en diverse sokken en broeken en onderbroeken die aan de waslijn blijft hangen. Deze kleren worden allemaal gewassen en op een  tafel gelegd om door andere pelgrims te worden mee genomen, hier wordt ontzettend veel gebruik van gemaakt.

We gaan met de taxi naar Pamplona, rechtstreeks naar het vliegveld want in de stad is het 1 groot feest, via Madrid vanavond naar Amsterdam om vannacht weer lekker in ons eigen bedje te liggen en dicht bij je eigen meisje.

de mooie dingen die ik heb mee gemaakt zal ik volgende week op de site zetten, tenminste de bijzondere, het waren 6 bijzondere weken waar we heel wat hebben mee gemaakt.

wordt vervolgd

groeten uut Roncesvalles

Hans uut Twente

Laat een reactie achter