5 juni 2017 Ettevaux Frankrijk

hier ben ik dan weer, ben alweer 5 dagen opweg naar Roncesvalles en naar Santiago.  Maar ik zal beginnen bij het begin.

Woensdag de 31e ben ik vertrokken naar Montfort, de camper bij Cas en Minnie neer gezet en lekker bij gekletst en in de camper geslapen, ontbijten bij hun achterhuis en toen opweg naar Geleen waar ik deze dag zou wandelen met Harry mijn wandelmaatje. En dat hebben we gedaan, hebben ca 20 tot 25 km in de heuvels van Zuid-Limburg onze spieren losgemaakt, het is een heerlijke dag geworden met prachtig weer en een afsluiting bij de pizzeria in Valkenburg.

Omsat Harry s’avonds 1 vergadering had heb ik de fiets gepakt en enkele cache’ s gezocht en gevonden, eveneens mijn spieren lekker los gefietst na die lange wandeltocht.

Vrijdagmorgen eerst boodschappen gedaan en toen rustig naar Rocroi in Frankrijk gereden, hier ben ik op 1 Camperplaats gaan staan en heb daar de omgeving verkend en lekker op 1 terras gezeten op de zelfde plaats waar ik 7 jaar geleden met mijn camino ook heb gezeten.  Naast mij stond op de camperplaats 1 hele grote camper, toen ik ff lekker buiten zat zag ik dat in die camper 4 honden, 1 poes 1 schoonmoeder en het echtpaar zaten, geen wonder dat deze camper zo groot en lang moest zijn.

Zaterdagmorgen lekker rustig opstaan en tegen 10 uur weg van de camperplaats richting Ettevaux, dat is 1 gehucht midden in de Bourgondië, hier wonen Björna en Johanna op 1 boerderij met hun paarden, honden, poezen en kippen.  Johanna ken ik via het Jacobsgenootschap omdat wij in november 2016 samen hebben gehospitaliseerd, zij had mij gevraagd om eens langs te komen om naar de elektrische installatie te komen kijken. De camper staat op de inrit en ik kan lekker in hun gastenverblijf verblijven, 1 heerlijke kleine woning. Zondagmorgen naa 1 lekker ontbijten zijn we met de 3 honden een rondje om hun boerderij gewandeld, deze wandeling duurd ca 2 uur en gaat over prachtige bospaadjes en langs bos en weide percelen. Opeens zijn 2 honden die gelukkig gemuilkorfd zijn in het bos aan het rennen en wij er snel achteraan, is maar goed ook want 1 ree springt voor ons weg en er ligt 1 reekalfje op de grond, snel de honden ervan weg getrokken en weer terug naar het bospad. S’avonds zijn we weer terug gelopen om te kijken of het reekalf er nog laf en/of de moeder ree weer terug is gekomen, we hebben ze beide niet meer gezien en hopen dat ze weer bij elkaar zijn gekomen en verder het bos in zijn getrokken.

maandagmorgen ben ik aan het werk gegaan in de boerderij om de elektrische installatie te bekijken en eventueel aan te passen, nou, ik ben heel wat gewend maar dit hier spandoek wel de kroon, dit is en was het slechtste prutswerk wat ik ooit heb gezien en nog gevaarlijk ook. Wat ik aan kon passen en voor hier gemakkelijk was heb ik gedaan maar de grote klussen daar moet ik toch voor terug komen met de juiste materialen en schakelaar.  We moeten daar nog 1 afspraak over maken.

omdat het zo lekker weer is en de middag vrij was hebben we nog 6 cache’ gezocht en gevonden, zo hebben we deze middag ook weer lekker opgevuld.

Morgen rij ik richting het zuiden van Frankrijk en rij ik naar Thiviers, ook hier heb ik tijdens mijn camino geslapen en dit is 1 mooi tussenpunt naar Roncesvalles.

Lourdes laat ik liggen, daar ga ik in september nog heen en nu is het ook nog geen noodzaak om daar te kijken en te zijn.

bij deze de groeten uut Ettevaux van

Hans uut Twente

6 reacties

 • Jeroen perik schreef:

  Leuk pap!!! Veel plezier!!
  Groet Jeroen

 • Elly schreef:

  Leuk Hans dat je ons weer laat mee genieten met je reisverslag. Veel plezier de komende weken.
  Groetjes Elly

 • Joke Hoekman schreef:

  Leuk Hans dat ik weer kan genieten van je reisverhalen. Ik ga je weer volgen. Groetjes Joke

 • Wilma Moed schreef:

  Hoi Hans,
  Heel veel succes met je tocht… de reis als doel om prachtige ervaringen te verzamelen.
  Ga je zeker volgen
  Groet uut Grunn
  Wilma

 • Cristien Goumans schreef:

  Hoi Hans, leuk om te lezen hoe je reis weer verloopt. Ik volg je graag. Goeie reis en lieve groetjes, Cristien.

 • Noortje Spekman schreef:

  Natuurlijk ga ik proberen je te volgen, als er overal WiFi is. Maar het eerste stuk is al leuk, en ook de oude verslagen ga ik nog lezen. Een goede tijd daar in roncesvalles met al die centrifuges!!!!
  Tot deu volgende vergadering maar weer. Groeten Noortje

Laat een reactie achter