11 juni 2017 RONCESVALLES

het wordt weer eens tijd voor wat schrijfwerk, nu het iets rustiger is in de albergue kan ik mij even terug trekken,

Wij zijn hier alweer 3 dagen aan het werk, een heel leuk team hebben we hier, 5 vrouwen en 4 mannen, de meesten kennen elkaar maar 2 dames zijn eigenlijk op het laatste moment toegevoegd. Kristel komt uit Gent en Boukje komt uit Deventer, het lijkt wel of ze dit werk al heel lang hebben gedaan. Gelukkig spreken ze goed buitenlandse talen en Kristel spreekt zelfs 6 talen vloeiend, maar haar erbij is het gewoon fijn om bij de deur te staan om de pelgrims op te vangen want ze schakelde net zo gemakkelijk van Spaans naar Frans als naar Engels en Duits.

Vanmiddag kwam 1 Fransman binnen en wilde 1 slaapplaats, wij zagen echter 1 heel klein poesje kopje uit zijn rugzak steken en die mogen de herberg niet in, probleem, we hebben het kitten want dat was het in de fietsenberging gelegd op 1 dekentje en de Fransman liet zijn rugzak achter zodat het beestje van 5 weken daar dan in kan kruipen.

hij had het poesje 2 dagen geleden gevonden achter Ostabat in Frankrijk en had deze zomaar mee genomen, als je je dan bedenkt dat dieren nooit in de albergue worden toe gelaten met uitzondering van een blinde geleide hond, dan neem je toch niet zo snel 1 beestje zo van straat mee. Maar 1 uurtje later komt 1 vrouw uit Duitsland hier met 1 Duitse herder ook om 1 slaapplaats vragen, echter de ruimte is bezet dus geen kat en hond bij elkaar, gelukkig wist ze dit al en heeft haar tentje buiten neergezet in de mist.

Ja in de mist of laag hangende bewolking, vanmorgen was het hier warm tot zeer warm en om 3 uur komen zo ineens uit het niets de wolken over de berg aan drijven, wij zitten hier op 1000 mrt. hoogte dus dat kan zomaar, de temperatuur zakt ook ineens met wel 15 graden naar beneden.

Gelukkig zijn de meeste pelgrims binnen want nu in de berg lopen is geen pretje want je ziet nog geen 30 mrt ver.

De werkzaamheden zijn weer heel anders als vorig jaar, zelf sta ik nu veel aan de deur waar de pelgrims binnen komen sommige zwaar bepakt en anderen met alleen 1 drinkflessen in hun hele kleine rugzak, deze pelgrims, eh, pelgrims,  die hebben hun rugzak laten vervoeren van SJPDP naar hier, en dat komt nu veel vaker voor, elke dag wel 20 rugzakken. Maar s,morgens is het ook gekkenwerk want dan moeten wij die rugzakken klaar maken voor vervoer naar de volgende plaats, de kosten zijn veelal € 7,– per dag dus dat kost nog wel 1 beetje als je naar Santiago wilt lopen (33 dagen).

Mijn camper staat lekker op de parkeerplaats, ik zelf slaap in de albergue alwaar wij 4 slaapkamers hebben en 2 huiskamers,op elke verdieping 1, mijn kleren heb ik grotendeels mee genomen alleen mijn wandelkaarten liggen nog in de camper, volgend week zoek ik wel uit wat ik mee neem in de rugzak en wat ik in de camper laat.

echt grote dingen hebben we nog niet mee gemaakt, 1 vrouw viel vanmiddag uit het bovenste stapelbed en loopt nu rond met 1 bult op haar hoofd en zere voet maar verder zijn er geen bijzonderheden.

jullie zijn  bij gekletst, en ik meld mij deze week nog wel 1 keer dus

de Groetn uut Roncesvalles

Hans uut Twente.

2 reacties

 • Lieke schreef:

  Dag Hans, fijn dat je ons weer laat meegenieten van je avonturen.
  Je maakt zo nogal wat mee!!
  Wanneer ga je vertrekken om te lopen naar Santiago?
  Liefs en dikke knuffel, Xxx

 • Toine van Moorsel schreef:

  Werkt je verlichting goed om de pelgrims wat ordelijk binnen te laten gaan? rood, groen, blauw en geel!
  Nog geen geo catching gedaan?

Laat een reactie achter