15 februari 2018 Esquel Argentinië

Ja wij zijn vandaag de grens weer overgestoken. In Chili hebben we maar een klein half uur moeten wachten, maar om Argentinië in te komen duurde meer dan een uur. Aan de Chileense grens krijg je een stempel om eruit te gaan. Ook moet je je verblijfsbrief weer achterlaten en worden de papieren van de motor heel goed gecontroleerd.

Aan de Argentijnse kant krijg je ook weer een stempel in je paspoort en krijg je ook een brief met alle gegevens van de motor erop. Deze worden elke keer in de computer ingevoerd. Hieruit blijkt dat elke douanepost zelfstandig werkt en niet digitaal gekoppeld zijn  met elkaar.

Vanmorgen zijn we uit de lodge Casa Ludwig vertrokken en al snel kwamen we op een prachtige weg met veel bochten. De snelheid ging omhoog, maar wij hebben het rustig aan gedaan. Wij hebben echt van de omgeving genoten maar ook van het rijden. De route 7, de hoofdweg, zijn ze nog steeds mee aan het werk, dus ook hier een stuk van 22 km die aangepast wordt, dus weer gravel, maar die was goed te rijden.

Onderweg geluncht en toen begon het gedonder, de zon werd heet, 30 gr. De wind is er ook weer en de wegen zijn om slecht te berijden, veel losse steentjes en geen trail waar je met de banden door kunt rijden, dus je vliegt met het voorwiel en achterwiel naar links en rechts. Maar aan alles komt een eind dus ook aan deze 30 km rotweg. We komen in Esquel aan en wij logeren hier in oud hotel. Het is hier wel schoon maar de tegeltjes vallen van de muur in de badkamer, de douchekoppen zitten los en zijn moeilijk te regelen, maar och, wij hebben een bed en gaan nu slapen.

Tot morgen.

 

Eén reactie

  • Henk en Ada schreef:

    Wat geweldig al die bijgevoegde foto’s……
    en zo te lezen vermaken jullie je prima met zoveel afwisseling.
    Veel plezier en geniet van de verdere tocht.
    Groetjes uit een prachtig zonnig Wilnis.

Leave a Comment